Плувен басейн Спартак

Адрес: гр. София, бул. Арсеналски, № 4.
Работно време:

Понеделник – Петък
от 6:30 до 23:00 ч.

Събота – Неделя
от 8:30 до 22:00 ч.

Вид съоръжения: 2 закрит басейна (50м и 25м), 1 открит басейн (25м).

Спортове: плуване
Цени: 12 лв.
Тел.:  Тел.: 02 4786134
            Моб.: 0897 837718
Сайт: www.spartakbg.com

e-mail: info@spartakbg.com

Описание:
Спортен Комплекс Спартак е едно чудесно място за спорт, отдих или среща с познати и приятели. Предлага перфектни условия за почивка, спорт и релакс, фитнес, плуване, аква аеробика, танци, парна баня, сауна, масаж, йога, тае-бо и много др. Разполага със закрити 50м, 25м и детски басейни, открит плаж и басейн с 10м кула за скокове във вода, спортен магазин, различни зали за спорт, фитнес, масажи и редица други. Комплексът разполага с професионални инструктори и треньори по плуване, синхронно плуване, водна топка, аква – аеробика, танци, тае-бо, йога, фитнес, спининг, карате, айкидо, бокс, шах и други, сред които са Кр. Туманов – треньор на Петър Стойчев първият българин преплувал Ламанша под 7 часа и 12 кратен шампион в маратона спечелил световната титла по плувен маратон за 2011 година в дисциплината 25 километра в открити води на Световното първенство по плувни спортове, което се проведе в Шанхай (Китай). Стойчев спечели с време 5 часа, 10 минути, 39.8 секунди. Илияна Раева – управител на спортен клуб “Левски-Иляна”, Световна и Европейска шампионка по художествена гимнастика, многократен носител на медали, купи и много други отличия от световни, републикански и други състезания по художествена гимнастика, Валентина Богачева – треньор на отбора по синхронно плуване, носител на редица медали и отличия включително и от международният турнир през 2011 година. В спортният комплекс има кафене, протеинов бар, места за отдих и релакс с приятна музика и в прекрасна модерна обстановка. Намира се в непосредствена близост до входа на “южен парк” и е един истински оазис с много добра локация в центъра на София, в близост до НДК и Сити Център, като в същото време е далеч от шума и напрегнатият градски живот. Комплексът е обгърнат от приятната зеленина на многогодишните дървета храсти и други добре аранжирани и поддържани растения, създаващи уют и стил непостижими за конкуренцията. Хотелската част и ресторанта са изключително подходящи за групи или кратка почивка.
Карта:

Галерия:


Сподели в

22 Comments

 1. Цените тук не са актуални. Трябва да си ги обновите. Посещението вече е 12 лв.

  Post a Reply
 2. Неактуализираните цени са най-малкият проблем. По-големият е, че в този басейн не можете да плувате повече от половин час, защото ви посиняват крайниците от студ. За развалените ключалки на гардеробчетата да не споменавам. Локвите по пода на съблекалнята също мога да пропусна. На цена 10 лв. на час можете да плувате в четиризвездния хотел в Правец, при това без да мръзнете като кучета. В Спартак за 12 лв. предлагат моржуване.

  Post a Reply
  • Плувам в Спартак поне 3 пъти седмично.Водата е топла точно толкова колкото трябва! Скъпа Илка,басейна е за наистина плуващи хора, а не киснещи се! Топлата вода натоварва излишно сърцето! …А в Спартак плуват и професионалисти….А колкото до басейна в Правец” дали ще е може да минете след работа да поплувате!? .

   Post a Reply
 3. Много полезни коментари!

  Сега, към края на 2014г, още ли е студено в басейна, съблекалните още ли са както ги описват по-горе?

  Благодаря,
  Г

  Post a Reply
 4. Аз скоро ще го посетя и ше пиша кво е било 😉

  Post a Reply
 5. Аз плувам на Спартак от средата на 2014. Малкия басейн е топъл (27градуса), а големия е 26. Студено ми е било само един път-беше 22 градуса водата поради някакъв ремонт, като момчето на входа изрично ме предупреди. Никога не ми е било студено и плувам по около 1 час два пъти в седмицата. Ключалките са леко поразбити, но работят. Има душове с топла вода за всички. Има и вода по земята – около басейните от хората излизащи от тях и в съблекалните – от хората след душ. Нямам забележки, ходя с голямо удоволствие.

  Post a Reply
 6. Плувам там често защото ми е на удобно място.

  Зимата е адски студ наистина. Водех няколко пъти и сина ми, но вече неще и да чуе за плуване, след студа който е брал там (през зимните месеци го водеь често) … а е доста калено дете иначе!
  Вътре реално няма съблекални, а само метални полуръждясали гардеробчета, срам несрам, събличаш се пред всички … Като цяло доста неприветливо място е.
  Душовете работят, но понякога са адски студени също, а е имало случаи да са много горещи и да не може да се изкъпеш също .
  Басейна се прехлорира – това значи че който има алергия или лоша поносимост към хлора (а такива са повечето хора), ще боледува след всяко плуване там – синуси и гърло.
  Температурата на водата която пише на входа не е реалната (поне през зимата беше така).
  Но за сериозно плуване 22-23 градуса е по-добре отколкото 27-28 – това мое лично мнение.
  Вода по земята си има – факт, но лелките влизат да подсушават при голите мъже 🙂
  Относно басейните: Големият е видимо доста замърсен, по дъното се виждат доста боклуци, за 7-8месеца през които ходя не помня да е източван, но поне го тъпчат с хлор.
  Иначе за плуване е добре – по 1-2 човека плуват в коридор (поне между 10-16h), което е супер. Има и сешуар.

  Post a Reply
 7. Преди беше що-годе добре. Последната гондина – 2 вече не става за плуване.
  Всичко което pluveca е писал е вярно – водата стана мъдна от прехлориране, на дъното на басеина има мръсотии.
  Освен това съблеканлните са мрасни, има щупани плочки, в душовете мирише на тоалитните които са от среща и тн.

  Преди често ходих там защото беше ок, вече не. Търся ощо друг басейн.

  Post a Reply
 8. за съжаление, все още е така. Много е мръсно, както в самия басейн, така и в съблекалните. преди две години ходих и беше абсолютно същото. Отидох пак с надеждата да е имало някакъв ремонт. Уви, станало е още по-зле. Освен това, винаги е претъпкан от хора, които членуват в спортен клуб Левски и реално за ценатс, която плаща случаен човек получава много по-малко от очакваното. Плочките са счупени, фугите навсякъде са мръсни, по дъното на басейна се виждат боклуци, съблекалните са със счупени шкафове … Единственото хубаво е локацията…

  Post a Reply
 9. От както Петърчо Стойчев се вихри там е още по трагично. Страшно мръсно е, по земята се влачат топки косми, водата е около 20 градуса, а гардеробчетата са изгнили. Новото управителче кибичи в съблекалнята и обяснява на хората колко е печен и ще краде по-малко. Един човек го попита защо е толкова мръсно и почти не яде бой.

  Post a Reply
 10. Хора, внимавайте с този басейн !
  Водата е с много лошо качество.
  Въпреки тоновете хлор и други химикали, ПЛУВАТ СТРАШНИ ЗАРАЗИ !!!!
  Ходих редовно там, но такъв жесток бактериален синузит ме хвана (пансинузит), че вече няколко дни съм в болница на системи и антибиотици и още не могат ме оправят… Аз незнам няма ли ХЕИ и др. институции да правят съответните проверки – не може така да се рискува живота на толкова деца трениращи там и други хора !
  Откакто П. Стойчев е там (а може би и от преди това) е явно, че качеството на водата е доста занижено, може би и самата система за пречистване е много стара или неефективна, но едно нещо мога да ви кажа – за последните 2 години басейна е източван/почистван основно само веднъж – през лятото на 2015 – това е.
  Иначе за пред хората се правят някои леки козметични подобрения – пребоядисани гардеробчета, пооправени душове и др.
  Много обичам плуването, но “Спартак” явно не е правилното място за това… 🙁 Внимавайте и си пазете здравето !

  Post a Reply
 11. Ходя там редовно от няколко месеца и нямам проблем бнито с температурата, нито със зарази. Но имам същия проблем, който във всички останали басейни – пълни се с хора и поне 40% се заема от трениращи. не могат ли всички басейни така да си уредят графиците, че да не се засичат свободно практикуващи и трениращи? издивявам понякога направо. Затова вече не стъпвам на спортната палата.

  Post a Reply
 12. Днес бях на басейн, там. Нищо не се е променило 20г.много съм доволен, перфектна вода, модерни душове, стари шкафчета. Екстра е. Препоръчвам го на всички.

  Post a Reply
  • Водата може да ви изглежда чиста и прозрачна но не е такава – вервайте ме!!!! Както някой по-горе е казал – от лятото на 2015 басейна не е източван и основно почистван – 100% истина. Всичко е ужасно МНОГО ХИМИЯ и замазване на положението.Аз лично също имам проблеми с носа след плуване в този басейн (в други басейни съм ОК). Другаря Стойчев пък тотално се е самозабравил – раздава го цар там и се кара като циганин със всеки който има мнение, вече няколко пъти попадам на сценки … ама то от прост човек – толко. Не стига, че плащаш по 12лв. ( 12 цирея да му излезат на другаря маратонец), не стига че си е голяма мизерия, не стига, че никой не следи кой в кой коридор плува (в големия басейн разни бабички и старци едва едва се влачат в средните 4ти и 5ти коридори и то по-средата, които по правило са за най-добрите и бързи плувци) а и тон ти държат разни бавноразвиващи се там … Няма да стъпя повече !!!

   Post a Reply
 13. Искам да попитам дали откитият басейн е отворен и дали може да се ходи вече на плаж там.

  Post a Reply
 14. След 1 плуване там ми се разядоха (разпаднаха буквално) каишките на очилата. Не съм стъпилa от тогава. Правете си сами изводите.

  Post a Reply
 15. Здравейте имате ли плуване за бебета на 1годинка и половина

  Post a Reply
 16. Има много верни неща от писаното по-горе, но искам да ви уверя, че в момента е коренно различно и се променя към по-добро с всеки ден.
  Понеже плувам почти всеки ден там и виждам колко се стараят хората да поддържат и подобряват басейните и мога да сравня с това което беше преди 2016:
  – Бебешкия басейн е изцяло обновен (не съм влизал)
  – Филтрите на басейните са сменени – водата е с отлично качество в момента.
  – Температурата на водата се поддържа перфектна за плуване.
  – Хлора не се чувства изобщо както беше преди.
  – Душовете са ОК и температурата на водата им също.
  – В съблекалните е топло. Преди беше голям студ.
  – Гардеробчетата са пооправени доколкото е възможно.
  – Плочките са сменени в съблекалните и се подсушават постоянно от персонала.
  – Има нова сауна.
  и мн. мн. други дребни неща … Естествено има още много какво да се желае, но базата е огромна, всичко е старо и предполагам изисква страхотен ресурс за обновяване и поддръжка, което няма как да стане изведнъж. Така че евала на П. Стойчев – леко по леко всичко си идва на мястото, човека прави каквото може.

  Post a Reply
 17. Изключително разочарование! Басейнът е мръсен, базата остаряла, а обслужването под всякакво ниво. Ходих на платени тренировки, инструкторите не обръщат никакво внимание, само гледат да си претупат часа. Некоректни са и с цените.

  Post a Reply
 18. Относно коментарите за температурата на водата, басейна е за сериозно плуване не е за пране ))).Плувал съм в много басейни в европа и мога да кажа че в сравнение с повечето от тях водата тук е направо гореща.Това което наистина не ми харесва са съблекалните.Малки са за капацитета на съоръжението, но това изисква голям ресурс за да се оправи.В повечето спортни комплекси в които съм плувал в европа за доста по малки съоръжения от спортак съблекалните са няколко пъти по големи и мвого по-добре уредени, с индивидуални кабинки, душове и т.н..Ако някой въобще чете коментарите бих препоръчал на г-н Петър Стойчев, който много уважавам като плувец, да работи в тази посока.Убеден съм че знае за какво говоря, съгурен съм че и той е обиколил доста подобни съоръжения.Поздрави

  Post a Reply
 19. Много се радвам когато има вечно незадоволени хора. Мръсно, старо, лошо обслужване, вървете в 5 звездни хотели бе хора. Басейна си е супер, ходя за спорт, а не за лукс и колкото по малко капризни, толкова по добре. Много съм доволен!

  Post a Reply

Напиши коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code